Драги зрители от Пазарджик,

Публикувано от: | 07.03.2018

Как сте? Добре ли сте? Добре сте, ама не сте! Защото проспахте най-големия джакпот за Пазарджик! И той не е нито в тотото, нито в онези безумни талончета, които като побъркани търкаме край едни лаФки, а в една личност, която безвъзвратно и непростимо изпуснахме. А уж сме толкова бдителни. Дори врабче не може да прелети над този град, без да отбележим къде е свършило онази работа. А този път го проспахме … врабчето. Браво на нас! Браво и на Тях! (Когато напиша така, да знаете, че това е таен код: за управниците говоря. И понеже ме е страх, че много се набивам на очи и ще вземат да ми хакнат и профила, и блогчето, а може и пенсийката, дето още не съм я взела, вече ще внимавам! Но тъй като много отдавна искам да им кажа едни работи, ще го направя сега:

Мътните да ви  вземат! Лъжливи, крадливи и алчни!)

А сега ще ви издам една тайна, уважаеми зрители и радиослушатели. Защо предишният абзац е в скоби? Защото в скоби може да си ги ругаете, колкото искате! Изобщо не важи, ако решат да ви съдят за уронване на престижа. В скоби значи, че сте си го помислили, ама не сте го казали/написали!) Майтап!

Та, напоследък много се разшум(т)я покрай нашия приказен град. Нердене, все Пазарджик в централните новини. Което по принцип не е зле – нека се чува, нека се тръби, да ставаме известни, да идват туристи, та да видят … няма значение какво. Пък може и някой инвеститор да се завърти. Да си рече: ”Брей, тези пазарджиклии много будни хора, с тях започват и завършват новините! Я, да взема аз да им построя един завод за 100-тина милиона”. И други подобни глупости. Обаче, не! Нито инвеститор на хоризонта, нито инвеститорка! Обратното – изпускаме ги! Ето ви пресен пример, Гинчето Незнамкояси (съжалявам, не помня имена) била от Пазарджик!?

Та никой от вас ли не я познава, драги съграждани?

Как пък не гъкна някой поне във ФБ, че е учил с нея в началното училище или я поступвал в детската градина, защо не се обади учителката й от прогимназията да се погордее с нея? Толкова ли не е завъртяла любов с някое наше момче в гимназията? Няма ли поне един съсед да каже колко добро момиче е била и как е поздравявала всички в махалата? Все отнякъде нещо щеше да излезе. А то – нищо! Ни-щич-ко! Освен някакъв си скромен бизнес! Значи, мисля, няма да е от Пазарджик. Иначе  как може да има толкова милиони (ако има, де) и да не построи поне едно фонтанче на някое кръгово, да участва в нечия благотворителна кампания, да се омеша с местната власт, да покаже класа и тоалет (без черни дантели) на някое светско събитие!

И тъй, цъфна Гинчето по телевизията с милионите си, а-ха ще срути държавата, а и ние какво,

не стига, че не я познаваме, ами и се обиждаме.

Че някой си бил рекъл (следва тълкувателен текст): Как може някаква си Гинче (незнайна и не особено умна) от някакъв си Пазарджик (сиреч селска провинция) така да клати държавата?! Сиреч: Не може! И се захванаха едни схеми, едни конспирации, писма за комфорт и дискомфорт, секретни документи, прессъобщения, които като свраки грачат ту в едната, ту в другата посока, изявления, реплики, ярост и … смях!

Защото тя, нашата държава, вероятно вече (международно) изглежда по-скоро смешна, отколкото трагична, дрипава, лъжлива, мизерна и нещастна! Пълен хаос!

„На маймуни ни обърнаха!”(БГ; доживях да го цитирам).

И тъкмо си речеш: Аааа, значи такава била работата и ти просветне, и … хайдеее, друга се окаже работата. Ама за тези работи си има достатъчно сеирджии, дето ще ги тълкуват – за нас остава само някак си да се ориентираме в маймунджулука. И дори вече не можем да си прехапем езика, та да кажем, че това са си най-обикновени, текущи, банални манипулации, с които вече посвикнахме. Защото всъщност са откровени лъжи – без срам, без съвест и без каквото и да било притеснение, че някой ден (може би) за тях ще им се потърси отговорност!

Или че поне мъъъъничко се страхуват от възмездие … Свише.

Затова, ако може поне да спрат да се кръстят. И да гледат нагоре!

Защото лъжите им, плюс безогледното, потресаващо лицемерие, могат да предизвикат само едно чувство…

Отвращение!

(Видяно 523 пъти)